Tuesday, December 18, 2007

Allah akan Pamerkan Kebodohan ..Mereka Sendiri..

Sejak akhir ingin bayak sekali pimpinan Kerajaan cakap hari ini lain , hari esok lain pula , sesekali kerajaan profesional , pimpinan eksekutif tidak mencampuri undang-undang namun hari lain pesalah undang-undang dilepaskan. Sebenarnya , apabila sesuatu perkara akan berlaku atau telah berlaku maka berfikirlah sedalamnya menurut kaca mata Al Ghazali..As Shafie..maka tidalah huru hara begini. Asalnya perhimpunan iti halal , maka benarkanlah , pantau saja perjalanannya , ini tidak disebabkan keEGOan sikap manusia , kononnya berkuasa akhirnya segala-gala menjadi tak tentu arah. Semua mata melihat , rakyat mendengar , begitukah pimpinan kita Malaysia?
Lain kali biarlah mereka nak berhimpun secara aman , jaga sajalah , mereka pun pembayar cukai yang ingin menikmati ruang udara Allah berikan sekitar ibukota , ataupun di sekitar istana.Bagi sajalah PERMIT..PERMIT..PERMIT..

Kredibiliti Peguam Negara , badan kehakiman yang baru saja nak berputik dengan penubuhan Suruhanjaya Di Raja kes Lingam , musnah dek sedikit perkara ini. Inilah janji Allah akan memperliahtkan kebodohan sikap manusia itu akan dipertontonkan oleh manusia sendiri , belum lagi perbicaraan di Mahsyar.

No comments:

National Geographic POD