Thursday, February 28, 2008

Kempen Serangan Perlu Dilakukan Terhadap BN

Apa isu yang perlu digembleng rakyat adalah:

ISU BAHASA:

Dalam soal pengajaran Matematik Sains dalam bahasa ibunda dikaji semula oleh Pak Lah hanya disebabkan pilihanraya.Maka tindakan yang bersifat politik ini tidak ikhlas daripada pimpinan Hadhari.Apakah Ajaran Hadhari mengajar pimpinan bercakap tapi tak bertanggungjawab terhadap kenyataan itu.Pengajaran dalam bahasa Inggeris telah lam dibangkang oleh ramai guru dan ahli politik , namun sejak 2003 , kerajaan buat tak layan tetapi bila hampir hari mengundi tiba-tiba Pak Lah memberitahu ianya akan dikaji semula.Apakah cakap Pak Lah boleh dipercayai? Sedangkan tarikh pembubaran parlimen beliau siang-siang telah menipu rakyat , berdolak-dalik tarikhnya, mengapa? Padahal kerajaan mempunyai gerakan , wang rakyat , media rakyat yang boleh memanipulasi segala macam isu.Kerajaan boleh memutarbelitkan segala kenyataan dan membuat pelbagai janji kosong dan juga serangan peribadi yang dikeluarkan RTM dan juga TV3.

ISU PROJEK PEMBANGUNAN:

Apakah rakyat mendapat manfaat projek Moonsoon Cup yang dianjurkan oleh kerajaan Trengganu yang dikhabarkan perbelanjaan 300 juta itu? Adakah rata-rata pengunjung atau peserta serta pelancong membelanjakan wang mereka terus jatuh ketangan rakyat Trengganu?
Perbelanjaan yang kerajaan Trengganu Bestari lakukan lebih kepada projek besar pelancongan yang menguntungkan kroni sahaja bukan menguntungkan rakyat.Di atas kertas perbelanjaannya sungguh tinggi , tetapi pada realitinya yang menikmatinya hanya beberapa kerat sahaja pengampu kerajaan Trengganu.Kehadiran ramai belia dan rakyat turun sama-sama meraikan calon PAS di pusat penamaan calon tanpa diupah atau dibayar menunjukkan kesungguhan mereka untuk merubah kerajaan Trengganu.

ISU CALON HAPRAK , TUNJUK MUKA SEKALI 5 TAHUN

Ramai kalangan rakyat tidak menyukai calon BN kerana ramai kalangan mereka yang tidak mesra rakyat , kenduri kendara tak muncul , doa selamat apatah lagi.Mungkin mereka beralasan terlalu sibuk menguruskan urusan negeri sehingga tak kesampaian untuk menjenguk rakyat marhean bawahan.Bagaimana anda harus percaya kepada janji YB BN ni , lagipun Ketua mereka juga berbohong mengenai pelbagai perkara , contoh terbaru ketika pengumuman pembubaran parlimen. YB BN bukanlah sibuk mengurus hal rakyat , mereka lebih sibuk mengurus bagaimana nak mengembungkan poket untuk mendampingi pihak yang lebih tinggi , PM , untuk mendapat projek yang lebih besar...

No comments:

National Geographic POD