Tuesday, April 8, 2008

UMNO kalah Disebabkan Sabotaj Ahli

Pak Lah memang mudah menyalahkan akar umbi kononnya sabotaj calun dan parti.Kita ingin bertanya adakah menjadi kewajipan ahli UMNO untuk mengundi calon UMNO walaupun dia tidak punyai kredibiliti dan kemampuan untuk membawa masalah rakyat.
Punca sebenar akar umbi menolah calon UMNO adalah disebabkan keangkuhan . Keangkuhan ditonjolkan melalui tindakan kesemua pihak terlibat.

1. Keangkuhan kerajaan terhadap rakyat polisi kebebasan bersuara , ketika mana BERSIH menganjurkan perhimpunan , semuanya haram , padahal ianya merupakan hak rakyat.

2. Keangkuhan menggunakan ISA sewenangnya terhadap insan-insan yang lemah tanpa alasan kukuh.Memisahkan anak isteri tahanan adalah suatu kezaliman yang amat dahsyat.Sekiranya tahanan ISA itu memudaratkan negara , bicarakanlah .

3. Keangkuhan pemimpin atasan terhadap kemelaratan kaum Melayu di segenap pelusuk negara.Banyak sekali kepentingan Melayu tidak dilihat penting buat mereka , perobohan Surau dan kekangan majlis ilmu di mesjid , tidak lagi isu penting buat pimpinan UMNO.

2 comments:

azizi said...

Assalamualaikum wbt

Pertama kali sekali saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada pengendali blog ini kerana memberikan peluang catitan saya ini dibaca.

Untuk makluman pembaca-pembaca blog yang saya hormati, saya sedang berusaha untuk membina sebuah perniagaan berkebajikan. Projek Pertama saya adalah mengumpul dana untuk pembelian buku untuk Rumah Anak Yatim.
(Saya masih belum lagi menamakan Rumah Anak Yatim yang akan saya dermakan kerana ingin memberikan peluang kepada pembaca untuk menyatakan cadangannya dib log saya)

Untuk makluman, saya adalah ahli MIBO yang boleh mengedarkan beberapa produk telekomunikasi seperti Streamyx, Celcom (Pakej Korporat dan Celcom Broadband), VOIP (Penjimatan Bil Telefon Untuk Syarikat), SmartCall (Juga produk penjimatan bil telefon Syarikat, hanya boleh dilanggan selepas anda menggunakan VOIP selama 3 bulan terlebih dahulu), TM Line untuk rumah dan syarikat, IZZI dan Astro serta MBF juga.

Untuk keterangan lanjut pls clik pada nama saya. Saya memerlukan bantuan pembaca supaya saya dapat merealisasikan sebuah perniagaan berkebajikan yang saya contohi daripada usahawan-usahawan Islam yang berjaya. Nasihat dan pandangan juga diperlukan kerana saya amat mentah lagi.


Sekian, Terima kasih.
http://www.teman-islam.blogspot.com

adam brown said...

Hello I just entered before I have to leave to the airport, it's been very nice to meet you, if you want here is the site I told you about where I type some stuff and make good money (I work from home): here it is

National Geographic POD