Tuesday, February 24, 2009

Kerajaan Tak Sah Sudah Membuat Perubahan Baru..

Kerajaan pimpinan Zambrey sudah melakukan rombakan cara pentadbiran dimana jika dahulu premis dewan orang ramai , padang awam , stadium diberikan kepada semua pihak yang memerlukan namun pihak DS Nizar sudah dinafikan menggunakan kemudahan awam milik rakyat dan kerajaan. Apakah kerajaan dan rakyat itu suatu entiti yang terpisah? Rakyatlah tapak asas pembentukan sebuah kerajaan yang berdemokrasi. Kerajaan yang terpilih itu bertanggungjawab membawa lebih banyak kemakmuran dan keselesaan kepada rakyat bukan menyusahkan rakyat.
Pendekatan yang serupa cara kaedah lama menidakkan hak rakyat itulah senjata yang menjadikan Be End ditinggalkan oleh rakyat. Keterbukaan dalam tindakan sememangnya adalah sukar namun keterbukaan Kerajaan memberi ruang kepada rakyat disamping memperbaiki masalah-masalah dalaman parti adalah suatu point menambahbaik parti.
Pemerintahan secara kuku besi sekukuh manapun pasti akan terongkai suatu hari nanti maka pendekatan berpolitik juga perlulah mengalami perubahan.
Perkara sekecil ini andai berlaku kepada Be End ( tidak dibenarkan menggunakan dewan orangramai) pasti menjadi isu perdana buat tv , media nasional.Perkara sebegini jika masih lagi tidak diperbetulkan maka selama itulah berkokaknya pemimpin UMNO inginkan perubahan dan sebagainya hanyalah tinggal slogan dan retorik bagi generasi pelapis.
UMNO perlukan perubahan yang betul-betul berubah , pembangkang perlu dihormati sebagai manusia yang bermaruah barulah kita akan dihormati. Janganlah kita menggunakan kekerasan dan kekuasaan menangani pelbagai masalah..kelak nanti parti Be End seluruhnya musnah.Kerakusan Be End menggomoi Perak si gadis sunti ini bakal menjahanamkan mereka bagai 'yang dikejar tak dapat yang dikendong berciciran'.

No comments:

National Geographic POD