Monday, February 23, 2009

SPRM Pun Ada Problem..


Perlantikan orang Nombor wahid SPRM selalunya terdiri kalangan yang ada juga 'masalah'.Berita terbaru dikatakan anak orang nombor wahid SPRM cap lembu ini tertangkap ketika masuk Australia , membawa laptop dipenuhi siaran lucah porno kanak-kanak.Berita itu sudah lama dan banyak pautan blogger terkenal telahpun menyiarkannya.
Apa kata kita cadangkan kepada YDP Agong sera Pak Menteri Pak Lah menggesa dicadangkan Dato Nik Aziz Nik Mat menjadi orang kuat ACA. Bayangan saya ketika itu rasuah menjadi semakin mengecut dan negara dapat menyelamatkan ratusan juta akibat ketelusan Dato Nik Aziz menangani rasuah.
Mengapa SPRM ni begitu senang merendahkan pemikiran rakyat seluruhnya mengenai agenda mereka dalam menjatuhkan kerajaan Pakatan Rakyat? Pihak yang takut Pakatan Rakyat berkuasa adalah pihak-pihak yang menentang rasuah dan kezaliman sebenarnya.
Pihak -pihak lain janganlah cuba untuk memutarbelitkan undang-undang yang telah termaktub. Bagi undang-undang biarlah Majlis Peguam laksanakan melalui mahkamah , bagi pihak polis jalankan tugas dengan baik dan beramanah mengikut perlembagaan.Jangan nanti apabila semuanya cacamarba rakyat pula yang memerintah sendiri.

No comments:

National Geographic POD