Thursday, February 12, 2009

UMNO Telah Lama Takut Untuk Bertarung Secara Anak Jantan..

UMNO dan Be End memang sudah lama takut untuk menghadapi pilihanraya yang adil kerana banyak kesilapan , tindakan serta idea mereka merugikan rakyat marhean. UMNO dan Be End lebih banyak memperjuangkan kepentingan segelintir golongan kaya yang mempunyai hubungan dengan pimpinan besar UMNO dan Be End.
UMNO dan Be End tidak lagi mewakili umat Melayu dan umat bukan Melayu , Cina , India yang berada dalam kelompok pertengahan dan bawahan. Rakyat marhaen sekarang lebih menyukai Pakatan Rakyat yang membawa polisi yang menjurus kepada keadilan sosial dan keadilan ekonomi derta keadilan politik kepada seluruh ummat.
Lihat saja pemilihan Ketua Kampung yang dibuat secara undian menyeluruh melibatkan semua penduduk kampung.Bukankah ini yang dinamakan keadilan berpolitik secara lebih adil dan terbuka.
Keadilan agihan ekonomi dilihat seperti pemberian tanah-tanah kampung baru begitu juga kampung tersusun yang sebelum ini sering menjadi suatu senjata politik pemerintah untuk tujuan ugut agar condong kepada pemerintah. Bukankah wujudnya keadilan agihan pemberian tanah yang dibuat oleh MB Perak.
Be End dan UMNO yang cuba berselindung disebalik raja-raja yang dijadikan tunggangan mereka dengan pemberian kontrak-kontrak besar dilihat lebih menjadikan institusi raja alat mainan mereka. Tatkala tidak bersetuju dengan Sultan , UMNO Trengganu mencemar institusi raja, tatkala tidak bersetuju dengan Sultan Perlis , YB Shahidan turun naik ke KL berjumpa Pak Lah ....bukankah itu semua penderhakaan kepada raja.
Sedarlah Be End dan UMNO , sesungguhnya tiba saat kematian ianya pasti menyakitkan. Sedarlah diri bahawa banyak sungguh kerosakan yang dilakukan oleh batang tubuh anda UMNO dan Be End terhadap rakyat marhean ini.
Kau Be End dan UMNO hanya gah di media perdana , sokongan jentera kerajaan SPR , Polis DLL walhal di hati rakyat marhaen kau adalah politikus perut dan nafsu yang tak habis-habis. Kau tak pernah bermuhasabah dan tidak sama sekali berubah...
Rakyat wajar menolak Be End dan UMNO ketika PRU13 nanti....

No comments:

National Geographic POD