Wednesday, March 4, 2009

Demokrasi Terkubur..YM Sultan Mohon Ampun Segera Selesaikan...


diambil daripada albanjari
Demokrasi telahpun terkubur di Perak. Apabila wakil rakyat Pakatan Rakyat yang mewakili suara 53 % rakyat Perak dinafikan untuk masuk ke bangunan SUK Negeri untuk sidang tergempar amatlah memalukan. Polis yang sepatutnya tunduk dan akur ke bawah Speaker DUN telah melampaui batas menghalang agar sidang DUN berlaku dengan sebaiknya. Polis juga membiarkan orang-orang yang dikenali PEKIDA membuat provokasi terhadap rakyat penyokong Pakatan Rakyat amatlah dikesali. Perlakuan kasar dan jenayah yang dilakukan oleh orang-orang ini yang tiada diambil tindakan menunjukkan bahawa polis mempunyai pertalian hubungan dengan samseng-samseng Melayu yang kononnya memperjuangkan Islam dalam ikrar mereka. Golongan inilah jua mencemar Islam dengan membuat provokasi terhadap rakyat yang lain. Polis perlu mengambil tindakan terhadap mereka ini agar kesucian imej negara Islam Hadhari tidak terjejas.
YM Sultan Perak mohon patik agar prihatin masalah rakyat yang melihat kecelaruan politik ini agar dibubarkan DUN supaya rakyat memilih jalan penyelesaian terbaik.
Peluang kedua ini jangan harus dipandang sepi..ia bakal mengubah segala kekalutan dan keributan Perak selama ini. Lainnya berserahlah kepada Allah...Satu dunia telahpun mengetahui bagaimana keadaannya di Perak ini...klik di sini

No comments:

National Geographic POD