Tuesday, March 10, 2009

Himpunan 100 Ribu Bantah PPSMI Berjaya..

Pada 7 March 2009 , himpunan 100 ribu telahpun diadakan sempena menentang PPSMI. Aku terlepas lagi disebabkan adanya kenduri keluarga terdekat di kawasan Tengku Razaleigh.
Terasa juga hampa dan kecewa tak dapat bersama rakan-rakan lama seperjuangan yang sentiasa ada ketika diperlukan.Syabas dan tahniah buat penganjur yang dapat mengendali upacara tersebut dengan baik tanpa apa-apa korban. Harapan kita agar polis dapat bekerja untuk menjaga keamanan dan keselesaan rakyat , bukan memprovokasi rakyat dengan menghemburkan gas pemedih mata sehingga ke kawasan masjid.Kiranya berlaku jua penghamburan gas pemedih mata ke masjid ini merupakan suatu tindakan yang merugikan pihak polis itu sendiri. Apakah anda semua yakni polis ingin mendapat kemurkaan Ilahi dengan mengganggu para jamaah yang berlindung di dalam masjid ?
Apakah kalian tidak membaca sejarah peperangan di zaman Rasullullah yang memberi ingatan dikecualikan tindakan untuk kanak-kanak ,orang tua dan wanita kerana apa daya mereka membuat kekecohan , para kaffir Quraisy yang berlindung ditempat-tempat ibadat..
ketika berlakunya perang masuk ke Mekah..

No comments:

National Geographic POD