Thursday, April 9, 2009

Kes Air Selangor..Bukti Kerajaan ..... Zalimi Rakyat..

Kerajaan Selanor Pakatan Rakyat terpaksa membayar 38 juta sebulan kepada pemegang konsesi untuk menampung kenaikan tarif perjanjian terdahulu kerajaan Be End dengan mereka..
patutle Ketua Eksekutif dibayar berjuta untuk setahun..keringat rakyat bawahan diperah untuk golongan aristokrat , golongan usahawan , golongan teknokrat yang bijak mengambil peluang dasar penswastaan kerajaan Be End.Inilah dasar mengkayakan segolongan kroni yang dicipta idea oleh Tun Mahathir.
idea kapitalis ini menyebabkan rakyat terpaksa membayar mahal untuk air anugerah Ilahi....Allah belum lagi memberikan sesuatu agar mereka-mereka yang degil ditimpa bencana...dasar penswastaan ini hanya memberikan segelintir pihak kaya..namun kaya itu tidak akan Allah kekalkan..
Syabas kerajaan Pakatan Rakyat Selangor masih cuba memberikan air yang murah..cume terkilan kita mengapa kerajaan Pusat yang berjanji dengan pemegang konsesi ini..kita pula yang menanggungnye..taik mereka kita kena basuh....

3 comments:

Rantong said...

Salam ziarah.

Pengambilan Baru Peserta Program Who Wants To Be A MillionaireBlogger.Net™ "Click Here"

Basuh Baju said...

ni yg geram neh..aku ddk selangor! nnti bil air naik! celaka punya BN.. aku tembak karang.. nak sabotaj2 lak.. aku tak mau dapat toyo lg.. serik dah.

TebuHitam said...

Gua nak tunggu jugak.Bila cukai pintu nak turun.
Tak sabar menantinya.

National Geographic POD