Friday, October 2, 2009

Tiada Pilihana Buat Rakyat Be End ataupun Pakatan?

Dalam persaingan politik tanahair Malaysia , rakyat Malaysia khususnya tidak mempunyai pilihan lain samada Pakatan Rakyat yang baru sahaja ditubuhkan dan juga Be End yang mengjangkau setengah abad. Selama setengah abad sebelum ini Be End telahpun diberikan peluang yang banyak untuk menonjolkan diri sebagai pejuang rakyat namun banyak sekali tindakan yang mengecewakan buat seluruh rakyat berbilang kaum tak kira Melayu , Cina dan India.Be End perlu bersungguh-sungguh meyakinkan rakyat bahawa mereka adalah parti yang berpegang kepada janji, parti yang berintegriti, parti yang tidak mengamalkan politik perkauman , parti yang telus , parti yang menolak golongan yang tidak bermoral , parti yang tidak suka rasuah , parti yang tidak berkompromi dengan keruntuhan moral dan akhlak, dan sebagainya.
Pakatan Rakyat yang tidak memerintah Malaysia masih lagi mempunyai rekod bersih yang diimpikan seluruh rakyat Malaysia.Kes Kampung Buah Pala adalah liabiliti tersimpan , terpendam yang dipendam oleh Be End sejak sekian lama , namun apabila Pakatan cuba meleraikannya maka ianya diputarbelit oleh media haprak.
Kes kepala lembu pula berkaitan kes kuil diroboh juga adalah kes tertunggak Be End yang sering lari dari masalah , namun Pakatan berani bertindak menyelesaikan sedikit demi sedikit. Itulah kekuatan dan keikhlasan Pakatan Rakyat untuk rakyat. Andai Be End memertintah Selangor pasti kes itu terpencil lagi , dan untuk mereka masuk media amatlah malang . Itu rakyat perlu sedar.Itulah yang kita semua benci politik kepura-puraan yang dimainkan oleh media haprak negara.

No comments:

National Geographic POD