Thursday, November 5, 2009

Keputusan Mahkamah Persekutuan..Mahkamah Tertinggi Negara..Implikasi Besar Untuk Negara..

Implikasi keputusan Mahkamah Persekutuan , mahkamah tertinggi negara amat penting dan ianya menjadi rujukan sejauh mana ketelusan dan integritinya negara Malaysia. Keputusan yang akan keluar nanti bakal memberi imej samada negara ini staraf Great Britain ataupun Myanmar. Kita sudah tidak ada pilihan lagi. Segala penentuan ini ditentukan oleh 5 hakim Persekutan yang akan mengira semua segi sebagai pertimbangan untuk mendapatkan keputusan.
Andai masyarakat dunia memandang keputusan itu buruk maka hasilnya akan dapatlah kita menerimanya setahun dua lagi. Keputusan buruk buat mereka maka pelabur asing mencicit bertempiaran lagi takut hasil mereka dirompak mudah suatu hari nanti.Jika keputusan pada mereka baik maka berduyun-duyunlah pelabur asing ingin melabur kerana pada mereka Malaysia negara telus , berpegang pada janji perjanjian perniagaan.

1 comment:

Arif Omar said...

BURUK BAIK BUKAN KEPADA PIHAK MANA YANG MENANAG ATAU KALAH TETAPI BACA ALASAN PENGHAKIMANNYA. ITU AJE. MASALAHNYA, RAMAI SANGAT LOYAR BURUK DI MALSYSIA INI. LEBIH HAKIMDARI PADA HAKIM SEBENAR. KALAU KALAH KATA HAKIM DIPENGARUHI. KALAU MENANG KATA HAKIM ADIL. APA MAKNANNYA INI.

National Geographic POD