Sunday, March 21, 2010

Anwar Memang Mengancam..........Kedudukan Aku La....

Tajuk utama berita Tan Sri Musa memohon pihak tertentu agar melaporkan perkara yang diperkatakan oleh Zahrain ...inilah tembelangnya , bila Ramli Yusuf dah keluar bebas setelah didapati tidak bersalah , maka Musa Hassan akan menggunakan peluang terakhirnya untuk membunuh karier Anwar...boleh ke...? Musa Hassan ni memang merakan beliau betul...dendam beliau dengan Anwar tak habis-habis...dan beliau juga tak pernah insaf-insaf...siapa tak kenal Musa Hassan , semua laporannya ada pada Ramli Yusof...
Klik di SINI

1 comment:

hafszach said...

Perlukah Anwar disiasat berhubung iso 29 Sept..??

Datuk Seri Najib Tun Razak berkata beliau menyerahkan kepada pihak berkuasa untuk menjalankan sebarang siasatan berhubung dakwaan Datuk Seri Anwar Ibrahim kononnya Yang di-Pertuan Agong telah memperkenankan ketua pembangkang itu sebagai Perdana Menteri sekiranya rancangan "16 September" menjadi kenyataan. - Malaysiakini.com

Hafszach :

Persoalannya di sini, perlukah Anwar Ibrahim disiasat berhubung kes 29 sept kerana membabitkan nama Yang di-Pertuan Agung... ??

Bagi aku tak perlu kerana Anwar mengikut prosedure yang betul dan sah dari segi undang2 dan Perlembagaan Negara.. ( sila semak Perlembagaan Negara ).

" Sesiapa yg mendapat sokongan majoriti maka dia berhak menjadi PM tanpa mengira bangsa dan agama. "

Cuba kita imbau kembali kes peralihan kuasa di perak bila mana2 ekoq ahli PKR dan se ekoq ahli DAP keluar parti dan menjadi Ahli Parlimen Bebas serta menyokong BN ( walaupun kesemua mereka bukan menjadi Ahli Parlimen BN- hanya menyokong BN ). Pada ketika itu apa yg Najib buat..?? pagi2 buta najib dah pi jumpa sultan perak utk BN mengambil-alih kuasa negeri Perak..walaupun yg lompat tu bukan menjadi ahli Parlimen BN cuma Ahli Parliment Bebas.. dan Najib telah menyediakan ribuan Polis dan FRU utk berkawal takut rusuhan berlaku..

Begitu juga halnya dgn Anwar sebelum Ahli BN melompat parti pada 29 sept maka beliau awal2 lagi memberitahu ke bawah duli Seri paduka Baginda yang di-Pertuan Agong tentang perkara tersebut. Anwar mendakwa bahawa Panglima Angkatan tentera akan menyokong beliau juga adalah benar kerana jikalau sekiranya 29 sept tersebut menjadi kenyataan maka sudah tentu Agong akan mengarahkan Angkatan tentera menjaga keselamatan negara kerana dikhuatiri akan berlaku perkara2 yg tidak diingini kerana tentera berada dibawah bidang kuasa Agong- so apa yg peliknya..

Anwar keluar Parliment ketika kes ini dibangkitkan sebenarnya bukan kerana takut atau rasa bersalah tetapi kerana tidak mahu nama yg dipertuan Agong dipermain2kan oleh Ahli Parlimen UMNO dgn cara yg biadap di dalam dewan parliment.. so langkah Anwar itu adalah suatu langkah yg terpuji.. demi menjaga maruah serta nama baik ke bawah duli Tuanku..

Kerana sejarah telah membuktikan bahawa pada tahun 1992 demi kuasa politik, UMNO telah dengan biadapnya mencerca dan memaki hamun Raja2 melayu termasuk yang di-Pertuan Agong di dalam dewan Parlimen dgn tujuan untuk membatalkan kekebalan serta kuasa raja2 melayu termasuklah kekebalan Yang di-Pertuan Agong itu sendiri.. Aku ada handsad Parliment pada tahun tersebut..
Tunggu pilihanraya yg ke-13 kesemua rakaman perhimpunan agong UMNO pada tahun tersebut yg mencerca Raja2 Melayu akan beredar dalam pasaran..


Lebih pelik lagi bila bekas Panglima Angkatan tentera menyatakan bahawa beliau tidak tahu menahu tentang hal tersebut dan tidak pernah bersetuju dgn Anwar Ibrahim tentang Peralihan kuasa tersebut.. huhu benda 29 sept tak berlaku kalau berlaku sudah tentu dia akan dapat arahan dari Agong supaya bersiap sedia.. apa punya karatlah... !!!


So.. Rakyat khususnya org melayu kena faham tentang Perlembagaan Negara kalau tak kita akan diperbodohkan oleh BN selama2nya

National Geographic POD