Tuesday, March 30, 2010

Nagape Mike Benci Sungguh UMNO?

UMNO dulunya betul-betul berada di landasannya yang memperjuangkan hak rakyat seluruhnya. Namun ianya telah dirosakkan oleh Tun Mahathir dengan pelbagai cara yang kononnya boleh memajukan Melayu , tetapi hanya segelintir yang berada di lingkaran yang merasainya.Memang betul DEB diperjuangkan dahulu , hak biasiswa , hak koata pendidikan , dan pelbagai koata lagi masih diperlukan.
Namun dalam memenuhi koata itu adalah alasan mereka untuk merompak lebih lagi hak rakyat dengan meminggirkan hak rakyat lain.
UMNO bila bercakap sesama Melayu mudah mengapi-apikan sentimen perkauman kononnya negara kita habis tanah kerana Cina yang merampasnya walhal mereka sendiri yang menggadaikan negara kepada bangsa lain. Setelah mereka mendapat tanah walhal sepatutnya tiada layak , lalu mereka jual kepada tokeh-tokeh Cina. Banyak yang terjadi perkara sebegini...macamana kita nak sokong UMNO..?
Sebenarnya ramai yang sokong UMNO ni cuma nak harapkan projek..nak hidup beb...
Kita tengok kes gubal undang-undang kekebalan Raja , siapa yang mengubalnya? Lim Guan Eng ka? Anwar ka? Nik Aziz ka? ooorupa nya Tun...?
Jadi mengapa Anwar dilabel sebagai pengkhianat? Ini yang saya tak setuju...

No comments:

National Geographic POD