Friday, April 23, 2010

Katak Melompat Kehalaman...Katak Melompat Ke Dalam Tong Taik...Apa Bezanya?

Apabila individu melompat dari kem kebaikan pergi ke kem kejahatan memanglah tidak elok, tidak baik tetapi kalau berpindah dari kem kejahatan ke kem kebaikan apa hal pulak? Bukankah itu yang diseru agama.Kem kebaikan mahukan integriti , rasuah disifarkan , politik perkauman dihapuskan manakala kem kejahatan pulah menyimpan maklumat rasuah untuk kepentingan politik , skandal seks disimpan untuk kepentingan politik , soal akhlak dan moral perkara tidak penting .
Apabila perbandingan itu dibuat maka sahlah pilihlah kem kebaikan...
Kita akur semua manusia pasti ada melakukan salah dan silap namun perhatikanlah kem mana yang lebih berkehendakkan sistem yang adil , saksama , benar dan berhemah?
Kita pengundi perlu bijak memikirkan baik buruk ahli-ahli politik mana yang memang begitu sibuk menguruskan hal rakyat , namun terdapat kem-kem yang memang berusaha secara telus untuk memartabatkan rakyat didahulukan pencapaian diutamakan. Jangan hanya slogan sahaja juara rakyat namun mereka sebenarnya hanya memperalatkan rakyat sahaja.
Untuk mengakhirinya saya mengharapkan pengundi bijak memilih kem kebaikan yang sentiasa mengaku andai tersilap langkah politik , kem kebaikan yang berusaha mengurangkan masalah rakyat , telus dan beramanah....

UNDILAH KEM KEBAJIKAN ...KEM PAKATAN RAKYAT...PKR PAS DAP....

No comments:

National Geographic POD