Tuesday, June 1, 2010

Israel Mengganas...Suatu Kaum Yang Wajib diperangi ...

Bantuan kemanusiaan diserang walaupun belum menghampiri pantai Gaza . Itulah yang dilakukan oleh Israel laknatullah , namun tiada sebuah negara Islam pun boleh membantu semua diam membisu tanpa apa-apa tindakan.
Yahudi ini sememangnya musuh yang nyata adalah golongan takbur dan sombong , ego , bongkak . Sudah nyata dan jelas mereka ini hanya boleh diperangi secara fizikal dan mental. Umat islam dan negara umat Islam sudah lama meninggalkan jihad yang merupakan suatu tuntutan yang wajib. Golongan yang memerangi umat Islam ini wajib diperangi secara total. Namun disebabkan kejahilan , kecintaan keduniaan semua negara umat Islam mundur. Negara umat Islam maju dari segi material seperti Negara Asia Barat , sungguh kaya namun tiada lagi yang betul-betul berpegang kepada agama Islam itu , umat Islam dihina sebegini.
Jihad Fi Sabilillah mengangkat senjata sahaja yang boleh mengajar Israel laknatullah...
Negara Islam yang ada cadangan untuk mewujudkan tentera Islam OIC tidak lebih sekadar gimik politik .
Kita lihat samada negara kita Malaysia , yang pernah menerajui OIC , beranikah bersuara melalui kenyataan rasmi mengutuk Israel atau Malaysia sekadar negara pengecut. Sekadar kenyataanpun kita tak boleh keluarkan , jangan haraplah nak pergi berperang dengan Israel. Jauh dari panggang...

No comments:

National Geographic POD