Wednesday, August 18, 2010

Islam Itu Adil Untuk Semua..

Islam yang diturunkan oleh Allah kepada umatNya ini adil untuk semua pihak. Ianya adalah kesinambungan agama samawi yang terdahulu. Adalah mustahil semua gerak tari kehidupan semesta alam ini tiada yang mengawalnya. Secara realitinya buat masa ini di bumi Malaysia ini , PASlah satu-satunya parti yang terbaik dari kalangan semuanya. Jika dibandingkan dengan lain-lain tu , dialah yang terbaik untuk memayungi umat Melayu wal Islam. PAS bukanlah parti assobiyyah yang mementingkan kebangsaan , ia sebuah parti yang meletakkan Islam di tempat yang tinggi. Segala tindak tanduk parti bersandarkan sirah dan mengikut perlembagaan parti , iaitu Islam sebgai dasarnya. Maka jika kita bandingkan parti lain seperti UMNO , MIC , MCA semuanya lebih kepada perjuangan kebangsaan.
Mereka sering membuat isu untuk melagakan rakyat ,akhirnya rakyat tertipu maka pusingannya begitulah akhirnya mereka merompak khazanah negara secara 'terhormat'.
Itulah yang dialami oleh negara kita sekarang.
Lihat kes MAS , atas nama menjaga kepentingan negara , saham dibeli balik oleh kerajaan dengan harga yang lebih tinggi , walhal di pasaran harganya rendah.
Ada sesetengah golongan lebih suka kepada pertubuhan NGO..ya memang diakui NGO ini banyak membantu menyebarkan dakwah Islam seluruh negara namun peranan PAS di erana politik tidak boleh dipandang rendah.
Pada hemat saya Pakatan Rakyat lebih baik memerintah jika dibandingkan dengan Be End , cuma kita sering dipermainkan dengan isu-isu yang remeh dan cabang. Melalui Pakatan , PAS lebih bebas untuk mengukuhkanlagi syiar dakwah seluruh ummat jika dibandingkan kongkongan dibawah Be End.

No comments:

National Geographic POD