Tuesday, September 28, 2010

SPR Begitu Pantas..ADUN Galas Baru Meninggal Sudah Mesyuarat...Yakin Menang Ke?

ADUN Galas , baru sahaja meninggal dunia , SPR sudah berkira-kira mengadakan mesyuarat untuk pilihanraya kecil. Inilah sikap musang berbulu ayam SPR kononnya telus , amanah kepada rakyat tetapi mereka hanyalah amanah kepada tuan-tuan mereka sahaja. Jelas apabila berlaku di Siputeh di Kedah , Behrang , Cangkat Jering di Perak mereka SPR bertindak melindungi segala apa sahaja yang difikirkan boleh melanggari perlembagaan untuk membodek tuan-tuan mereka.
Sikap SPR yang 'double standard ' ini bukan perkara baru namun perkara sedemikian menambahkan lagi persepsi buruk rakyat kepada tuan-tuan mereka, Be End itu sendiri. Gelagat SPR ini perlulah diperbetulkan oleh pemerintah yang adil , yang mahukan kerahmatan dan kedamaian dalam kehidupan.
Rasa damai dan aman telahpun hilang di Malaysia ini , rata-rata semua rakyat ketakutan , berjalan ke pasaraya pun boleh dibunuh , naik bas awam pun dirogol , cikgu juga boleh merogol anak murid, jiran boleh jadi pembunuh ,peguam boleh menjadi ganas dan kejam , anak boleh diculik , pergi sekolah pun merbahaya , pergaulan anak-anak kecil pun perlu dipantau , nikmat aman damai sudah tiada lagi.
Terkadang ada juga memikirkan bagaimana anak-anak masa kini akan hidup pada masa akan datang...sungguh mengerikan...?
Bercakap tentang aman damai , jika kita membuat tugas yang selayaknya maka kerahmatan dan keberkatan pasti akan datang. Berbuatlah sesuatu amanah itu dengan betul maka ada keberkatan didalamnya. Mungkin ini yang SPR tak nampak sebab akhirat bukanlah matlamat mereka.

2 comments:

Anonymous said...

SPR bukan anak JANTAN

otaklunyai said...

dah jadi BARUA memang macamtu ... kalau tak kena jual...

National Geographic POD