Thursday, March 31, 2011

Corak Kerja Kerajaan UMNO memang Bias..Selamanya...?

Selagi kerajaan yang memerintah itu UMNO maka janganlah harap keadilan akan terserlah. Ada kalanya keadilan nampak seakan-akan terserlah kerana kekuatan organisasi yang menuntut..contohnya kes peneroka lawan Felda di Pahang.
Banyak kes seperti kes pembunuhan berprofil tinggi seperti kes Norita..pembunuhnya sekarang happy giler...mungkin akan mencari mangsa seterusnya.
Kiata boleh lihat fenomena ini adalah lumrah bagi rakyat yang sudah terkena..mungkin akan sampainya masa kita pula yang terkena...mudah-mudahan dilindungi Allah..
Kes pengedaran bahan lucah untuk tontonan oleh 3 sahabat baik ini merupakan suatu kes istimewa dan dilindungi pihak pemerintah. Anda bayangkan perkara begini pula..Anwar dan dua sahabtnya pula menyimpan tape lucah adegan pimpinan tertinggi...bagaimana pula layanan yang bakal diterima nanti...
pasti Anwar dikenakan dibawah bermacam-macam akta walaupun akta itu tidak wujud....
Rakyat Malaysia tiada pilihan. Pakatan rakyat yang digemburkan rasuah namun apa rasuahnya? Pakatan rakyat belum memerintah negara ,bagaimana mahu menurunkan harga minyak?
Pakatan belum memerintah bagaimana nak menunjukkan sistem yang adil buat rakyat?
Namun tidak dibafikan kerajaan UMNO sekarang kelihatan mengambil berat sedikit masalah rakyat , takut nanti melepas wang-wang besar daripada tangan mereka.
Rakyat biasa , tiada kepentingan terhadap syarikat GLC , syarikat-syarikat besar yang dimiliki kerajaan , rakyat hanya mahukan keselesaan hidup , harga berpatutan seiring hasil negara yang besar wajar dikongsi bersama.
Rakyat tahu bahawa kerajaan yang baik akan menghasilkan wang pendapatan yang baik , tinggi , mengurangkan pembaziran yang tidak kena , pentadbiran yang telus.
Wajarlah Pakatan Rakyat diberi peluang untuk menunjukkan hasil kertja mereka yang lebih baik. Bagaimana nak tahu jika kita tidak memilih mereka?
Janganlah kita merungut-rungut jenayah tinggi , kerja tiada , wang sudah kecil , biasiswa sudah tiada , minyak mahal, barang keperluan mahal. Salahkan diri sendirilah?.....

No comments:

National Geographic POD