Saturday, August 27, 2011

Makhluk Allah , Taufan Irene InsyaAllah ke Amerika...

Taufan Irene dijangka menyerang Amerika , negeri yang berkemungkinan terlibat ialah New York , New Jersey , Carolina Utara. Apabila saatnya tiba pasti Allah akan menurunkan tenteraNya yang sentiasa patuh dengan arahanNya. Bermuhasabahlah kita semua akan perkara ini. Semua janji Allah di dalam kalamNya benar-benar belaka. Maka mana mungkin manusia yang amat lemah seperti kita tetap ego dan sombong di dunia ini dek hasutan syaitan dan iblis serta mengikut hawa nafsu. Amatlah rugi buat kita semua umat Islam yang telah diberikan Al Quran sebagai petunjuk jalan namun kita hanya melihat dengan tiada apa-apa tindakan.
Esok atau lusa kita juga bakal menghadapi sakaratulmaut yang apabila sampai tiadanya lewat ataupun terawal walaupun sedetik. Apalah amal kita tak seberapa yang dapat kita hidangkan kepada Allah nanti , hanya rahmat Allah sahajalah kita semua terselamat dari azab seksaNya.
Untuk semua muslimin muslimat mukminin mukminat Selamat Hari Raya Idil Fitri , maaf zahir batin...penuhilah kemenangan ini dengan bertasbih bertahmid memuji Allah, kunjung mengunjung dalam suasana lingkungan batas tatasusila Islam...

No comments:

National Geographic POD