Wednesday, January 11, 2012

Kisah Pecat Memecat...Teringat Donal Trump....You Are Fire!!

Soal pemecatan Hasan Ali oleh PAS Pusat bukanlah akibat keceluparan mengkritik Anwar...namun ia melibatkan atas dasar sesebuah organisasi. Andai Datuk Hassan mengalami situasi sebegini...seorang pekerja telah mempersoalkan cara Dato menguruskan kaedah motivasi yang dikendalikan dan pekerja itu mengeluarkan kenyataan di hadapan usahawan motivasi yang lain...apa tindakan Dato'.....sure punya ....you are fire...
ianya soal disiplin parti...cuma kemuncaknya ketika kes DSAI kemuncak pengumumam samada bersalah ataupun tidak? PAS adalah sebuah parti yang mempunyai disiplin yang cukup tinggi. PAS telah melalui pelbagai dugaan dan mehnah perjuangan tatkala Dato Asri Muda keluar PAS , Dato Nakhaie...dan ramai lagi yang tak tahan dugaan cabaran fitnah dunia yang melanda.
Itulah PAS , Harapan kita agar Ustaz Nasharuddin yang kelihatan bersama ketika sidang akhbar Hassan Ali  ,bermuhasabah kembali dan minta maaflah dengan kepimpinan ekoran mengeluarkan ucapan yang meragukan. Tarik balik kenyataan itu , semua orang kenal siapa yang membawa ustaz Nasharuddin tak lain almarhum Ustaz Fadhil..

No comments:

National Geographic POD